Yrityksemme

Hahtolan liha Oy

"Eläinten käsittelytaito on hankittu perheen omalta lihakarjatilalta (1979-2013), jossa eli parhaimmillaan 40 Aberdeen Angus ja Hereford-emolehmää ja n.120 Texel/Suomenlammas uuhta."

Sami Hahtola

Teurastustoimintaa sukupolvesta toiseen

Hahtolan tilalla on vielä 1960 luvulla kengitetty hevosia Ahti Hahtolan toimesta, mistä vielä toimiston ikkunasta katsellessa muistuttaa paja jossa kenkiä on taottu.

Myöhemmin kun Harri Hahtola on tilan isältään ostanut, tilalle tuli lihakarja jossa eli parhaimmillaan 40 Aberdeen Angus ja Hereford emolehmää ja n.120 Texel/Suomenlammas uuhta.

1990 luvulla Harri päätti alkaa suunnittelemaan omaa pienteurastamoa jonka kapasiteetti olisi oma tuotanto ja ”vähä joskus jotain muutakin”, niin että päätyö olisi kuitenkin edelleen Isonkyrön metsänhoitoyhdistyksellä työnjohtajana.

1994 avattiin Hahtolan kotiteurastamo jossa ensimmäisenä Jouluna on käsin kaltattu yli 300 sikaa eli ”vähä joskus jotain muutaki” sen verran että pojat Rami 10v ja Sami 12v ovat myös saaneet ensimmäisen kosketuksen aukenevaan teurastamo-uraan.

Tästä alkoi tilateurastamon tarina, joka jatkui monien vaiheiden kautta vuoteen 2010, jolloin teurastamo yhtiöitettiin ja nimi muuttui Hahtolan liha oy:ksi ja jossa perheyrittäjinä toimii tällä hetkellä Harri Hahtola, Sami Hahtola ja Rami Hahtola


Takaisin ylös